Лого за уроци по математика

Съвети

Вие сте тук:   Съвети 


Какво да правим преди изпита?

 • При подготовката си, многократно пресъздавай изпитната ситуация – особено полезни за тази цел са примерни теми разработени от учебен център „СОЛЕМА”. Добре е времето за решаване на една тема да е съобразено с времето на конкурсния изпит
 • Вярвай в себе си – всички решени задачи, научени правила, теории за подготовка, тактиката за успех на изпита ще се окажат безполезни, ако липсва положителна промяна към себе си.
 • Не се критикувай – ти трябва да разбереш себеси, а това означава да се отнасяш със спокойствие, а не с критика към проблемите си.

  ЗАПОМНИ: Всеки пропуск в знанията и уменията, както и направените грешки, са нещо временно, които при добро желание и постоянство от твоя страна могат да се преодолеят.

Какво да правим по време на изпита?

 • Овладей се и не се страхувай от „необичайната” ситуация – страхът по време на изпит е най-опасният враг за успеха ти.
 • Прочети няколко пъти условието на задачите. Не пропускай нито една дума от него, всичко трябва да ти говори, подсказвайки.
 • Не прави на „ум” по–сложните преобразования. Извършвай ги последователно на отделно место в листа.
 • Не се „панирай”, ако някой задача ти се стори непозната, най–често това е повърхностно впечатление.
 • Естествено е да започнеш с най-лесната задача (според теб!). Но не бързай – твърде често се допускат технически грешки и от най-добрите.
 • Не оставяй най–непознатата задача за накрая, защото за решаването и трябва да си бодър и все още пълен със сили. Опитай да решиш тази задача веднага след най–лесната.
 • Ако една задача не ти „върви” остави я временно настрана и започни друга. Въпреки, че съзнанието ти активно ще работи по новата задача, подсъзнанието ти „по инерция” ще се занимава със старата.

  ЗАПОМНИ: В трудни моменти, никога не казвай: „Няма да стане”, „Немога да го направя” и други подобни. Формулата за успеха е: ЩЕ УСПЕЯ!

 • Ако се наложи да откриваш грешки, не ги търси в старите изчисления – те само ще те заблудят. По добре е да направиш всичко отново и тогава ги сравни със старите – така можеш да откриеш и други неподозирани грешки.
 • След решаването на всяка задача си почивай, но не се разсейвай. Отдели няколко минути за почивка. Затвори очи. Опитай се да чуеш любима мелодия, да си представиш красива природна картина. Това ще те ободри, ще възвърне силите ти и ще те зареди отново с енергия.

© Учебен център „СОЛЕМА”

Разгледайте предложения от GOOGLE

Ако искате сами да се подготвите по математика, проследете връзките:

самоподготовка и уроци по математика за 7 класонлайн уроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес http://www.solemabg.com/SamProgramKM.htmбезплатни уроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес http://www.solemabg.com/SamProgramKM.htmуроци по математика от учебен център „СОЛЕМА” на адрес http://www.solemabg.com/SamProgramKM.htm

Разгледайте решени тестовете от изпити по Математика и Физика за кандидат-студенти (Софийски университет, Технически университет и УНСС), Държавни зрелостни изпити (ДЗИ) и НВО (7 клас, 6 клас и 5 клас) от 2008 г. до сега

Решени тестове по математика от изпити от университети, матура и 7 клас

Свържете се с нас:

: 02 897 99 54 (вечер), г-н. Станев, : 0888 919 954 (може да изпратите СМС или друго съобщение)

solema@gbg.bg  Оставете мнение във Facebook  Оставете мнение в Google+

Creative Commons License

Всички изображения, картинки, текстове, документи, бази данни, компютърни програми и друга информация, публикувани на този уебсайт, са собственост на Учебен център „СОЛЕМА” и са лицензирани под Криейтив Комънс Признание